Назад к списку

Продовжуємо постійну рубрику від нашого психолога Irina Krivonos ЯК ПРАВИ...

Продовжуємо постійну рубрику від нашого психолога Irina Krivonos
ЯК ПРАВИЛЬНО КАРАТИ ДИТИНУ І ЧИ ПОТРІБНО ЦЕ РОБИТИ????
Відповідь: Так! Але дійсно покарання мають бути конструктивні.
Дитину потрібно ПРАВИЛЬНО КАРАТИ 🤔Так, так, правильно карати!!
П
рислухайтесь до порад психолога:
📣Будьте послідовні. Застосовуйте один і той самий дисциплінарний вплив на дитину, коли вона веде себе неправильно. Не варто довільно змінювати правила поведінки або покарання без вагомої на те підстави. Не ігноруйте проступки дітей, навіть якщо Вам важко щось з ними зробити.
📣Співвідносьте покарання з проступком. Вперше скоєний проступок заслуговує лише попередження, а ось навмисна неповага або агресивна поведінка зажадають вже серйозної реакції.
📣Не карайте надовго. Дитина втратить зв'язок між проступком і забороною на відеоігри, якщо той буде тривати два тижні. Покарання повинно бути короткочасним, але ефективним.
📣 Виступайте єдиним фронтом з чоловіком(жінкою)
Узгодьте з чоловіком(дружиною) загальні правила поведінки і покарання для дітей. Дитина швидко розуміє, що один з батьків може його пробачити і починає маніпулювати ним. Відсутність згоди може викликати проблеми не тільки з дитиною, але і в ваших відносинах з чоловіком(жінкою).
📣І найголовніше будьте спокійні! Якщо Ви постійно сердитесь і підвищуєте голос на дітей так часто, що це вже стало звичайним явищем, Ваш гнів вже не буде на них діяти. Виходить, що Вам потрібно буде кричати ще голосніше, щоб вони Вас помітили.
Якщо ж у вашої дитини чи у вас викинають питання, ситуації, в яких ви не можете розібратися - не соромтесь, приходьте, ми вам допоможемо!
Ірина Кривонос - наш психолог, арт-терапевт, фасилітатор ICDP, автор метафоричних асоціативних карт «Я-образ», автор психологічної гри та книги збірник віршів «Психея».
Її робота спрямована на перевтілення внутрішнього світу: прийняття себе, вирішення різного роду конфліктів, пошук внутрішньої рівноваги та ресурсів. Працює методами арт-терапії, що чудово підходить, як дітям так і дорослим за допомогою самопізнання та самовираження.
Приходьте за адресою вул М. Литвиненко - Вольгемут 26, або ж телефонуйте 093-093-91-41, 067-702-60-45.
Посмотреть на Facebook
2014-2022
Авторські права захищено.